nemcsak összeesküvés elmélet hívőknek...

newest conspiracy theories

newest conspiracy theories

Varga Judit kutyaszorítóban

...avagy a magyar igazságügy fizikális csődje...

2023. augusztus 04. - fidesz=mszp

Varga Judit miniszter eltüntetése a magyar politikai közéletből annyira borítékolható volt mint ahogyan télen eshet a hó, azaz a híradások kapcsán már egyértelművé vált, hogy az igazságügyi miniszter asszony már időben megkapta a selyemzsinórt gazdáitól. Személye lejáratása kezdődött azzal a rágalmazó média kampányheccel, hogy a miniszter asszony esetleg leszbikus és a nagy keresztényi értékrendet és magyar családpolitikát képviselő politikus házassága megromlott és így terítéken a válás. Aztán befigyelt a hirhedt Volner ügy amely már a fideszes körökben is megrendítette a bizalmat a magyar igazságügyben, és a koronát erre a lejtmenetre maga a miniszter asszony hivatalosan is bejelentett válása tette. Így lemondása és a brüsszeli disszidáció törvényszerű velejárója volt ennek a kellemetlen poltikai karriernek. Maga Novák Katalin elnök (korábban szintén miniszter) - Varga Judit egyik jó barátnője - könnyeivel küszködve adta hírül, hogy Magyarországnak nincs többé női minisztere. 

Az igazi ok azonban egyértelműen a Fidesz autokratikus irányítási rendszeréből ered. A rendszerváltás utáni hazai politikai pártok nagy része a korábbi kommunista-szocialista rendszerből gyökereznek, ahol szintén nem voltak gyakoriak a női politikusok akik - igaz, hogy hatalmas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, de pont emiatt - nem tudnak igazán meghozni racionális döntéseket. Maga a kezdetekben még liberális Fidesz is mellőzte a női szereplőket. Sőt, eleinte nem is volt a pártban nagyobb súllyal bíró női szereplő, az érzelmi tölteteket inkább a homoszexualitás és liberális gondolkodás jellemezte (pl. Fodor távozása a pártból Deutsch miatt, vagy a későbbi Szájer ügy). Orbán tanácsadói azonban 2005 körül nagyon ügyesen felismerték, hogy női kirakatpolitikusokkal bizonyos társadalmi rétegekben is tudnának szimpátiát kelteni és így egyes területeken többlet szavazatokat szerezni (pl. Borsod). Ki ne emlékezne a szintén Varga Judithoz hasonlóan miskolci származású Pelczné Gál Ildikóra? Az egykor csinos hölgy, aki mellesleg egyetemi tanár is volt, egészen a Fidesz alelnöki posztjáig tornázta fel magát, azonban a csúfos borsodi választási vereséggel őt is el kellett tüntetni a köszereplésből. Hiszen az előbb említett féldiktatórikus vezérelvű irányítási rendszerben a női politikus mint csak egy "csali" kell, a szerepkör kifutása után a párt belső működéséből kifolyólag később már nem tart igényt e szerepre. Novák Katalin családügyi miniszterként szintén kipörgött és állították félre egy engedelmes súlytalan bábként azaz köztársasági elnöknek, Varga Judit igazságügyi miniszter pedig egy brüsszeli tanácsadóként tűnik el a hazai politikai életből. Hogy ezek a bukott fideszes női politikusok tudták e vagy nem, hogy a párt csak eszközként használja fel őket bizonyos szavazatok megszerzéséhez és a Fidesz népszerűségének a növeléshez az ez esetben másodlagos, hiszen naív politikusokként akarva-akaratlanul hozzájárultak a Fidesz kétharmados hegemóniájához.

A bejegyzés trackback címe:

https://conspiracytheory.blog.hu/api/trackback/id/tr318138626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása