nemcsak összeesküvés elmélet hívőknek...

newest conspiracy theories

newest conspiracy theories

A jövő környezetvédelmének a halálos csapdája

...avagy az elektromos autók tündöklése és bukása...

2023. július 27. - fidesz=mszp

Ha csak a múltba tekintünk vissza számtalan eseményt láthattunk már amely a környezetvédelem és politika szoros összefüggését reprezentálta annak ellenére, hogy a környezetvédelemnek a Föld megmentése és a fenntartható fejlődés érdekében egy politikai irányzatoktól mentes célnak kellene lennie az emberiség jövőjének szempontjából is. Magyarországon jó példa erre a Bős-Nagymarosi Erőmű építésének a leállítása az ún. "sötétzöldek" által, mikor is anno a gazdasági szempontból hasznos és megtérülő beruházást az akkori politikai irányzatok felkarolván a témát tulajdonképpen szabotálták (az erőmű építkezése 90%-ban kész volt). De ennek az ellenkezője is igaz volt: a sajóládi erdő kiirtása a szociálisan hátrányos helyzetű helyi lakosok által az ökológiai katasztrófán túl egyéb gazdasági károkat is okozott (pl. az ártéri erdő eltűnésével helyi árvizeket), mégis az akkori liberális politikai erők "megélhetési bűnözés" leple alatt söpörték a szőnyeg alá a pusztító károkozást. Jelenleg Greta Thunberg aktivista - egyébként jóindulatú de naiv- tevékenységét is ezer szállal átszövi a világpolitika sötét és alattomos hálója, akarva-akaratlanul.

Nem olyan régen pedig a villamosmérnök Rowan Atkinson, azaz "Mr.Bean" adott hangot megdöbbenésének, hogy az elektromos autók térhódítása például nagyobb környezetszennyezéssel jár mint a hagyományos belsőégésű motorok jelenlegi piaca, hiszen összeadva a teljes életciklus mutatókat egy elektromos autó gyártásának közel a két és félszerese a környezetszennyező hatása mint egy jelenlegi hagyományos benzines autóénak. Ennek függvényében és a fekete-fehéren vett mérnöki számításokat kielemezve jól látszik, hogy a jelenlegi környezetvédelmi trend az elektromos autózás új világrendjével kapcsolatban nemhogy megmenti a Földet a globális felmelegedéstől, a környezeti katasztrófáktól, az ökológiai összeomlástól hanem pont ellenkezőleg: felgyorsítja azt. Így a gondolkodó embernek már egyértelműen látszik, hogy a jelenlegi irányvonalat egyértelműen száraz és kegyetlen gazdasági érdekek diktálják amelyhez a politika mint eszköz játszik szerepet a Föld minden országában. Nagyon szemléletes példa erre, hogy ne menjünk messzire, a hazai akkumulátorgyárak gombaszámra történő épülése. A környezetvédelmi politikai hangok a világviszonylatban is egyedülálló hazai vízbázis elleni támadásként állítják be a beruházásokat, noha azok mögött egyszerű gazdasági érdekek húzódnak. Hiszen azon ország fog extraprofitra szert tenni ezen a piacon, amelyik mielőbb bekapcsolódik az elektromos autózás alkatrészeinek a termelésében. És ez a piac a legpesszimistább becslések szerint is minimum 10 évig fog exponenciálisan felfutni ha azt akarják, hogy a világ népességének arányában a Földön több mint 2 milliárd elektromos személyautó legyen, lecserélve a hagyományos belső égésű motoros autókat. Más kérdés, hogy addigra már realizálódni fog nagyon sok ember számára, hogy ezzel a politikailag is irányított felfutással nagyobb környezetszennyezést és károkat okoztak a bolygónak, de ez utóbbi nagy valószínűséggel kevésbé fogja érdekelni a profitorientált vállalatokat, tulajdonosokat. Így tulajdonképpen körvonalazódik az az aljas, ugyanakkor mesterien megtervezett gazdasági csapda amely csak arról szól, hogy hogyan lehet még egy bőrt lehúzni a fogyasztói társadalomról a fenntartható fejlődés égisze alatt az amúgy is túltermelési válsággal és gazdasági összeomlással fenyegetett világgazdasági környezetben.

Végezetül egy érdekesség amely nagyon jól reprezentálja, hogy az egész környezetvédelem és fenntartható fejlődés mekkora zsákutca és a Föld bolygó megmentése a jelenlegi berendezkedés mellett tulajdonképpen lehetetlen, csak idő kérdése és az ökológiai összeomlás mindenképpen be fog következni. Ha a világ teljes termelését és fogyasztását leállítanánk nullára, akkor is minimum 70 év kellene ahhoz, hogy a széndioxid emisszió visszaálljon a normál szintre! És mivel az elkényelmesedett fogyasztói társadalom létszáma napról napra nő, így esély sincs arra, hogy a bolygó azaz az emberiség megmeneküljön a jelenlegi viszonyok mellett. Ezt a kegyetlen tényt és igazságot állapították meg kb. 10-20 évvel ezelőtt a világ urai, mikor a fenntartható fejlődés zászlója alatt tulajdonképpen az emberiség végső kihasználása és elpusztítása mellett döntöttek az elektromos autózás kényszerítése érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://conspiracytheory.blog.hu/api/trackback/id/tr3118180443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása