nemcsak összeesküvés elmélet hívőknek...

newest conspiracy theories

newest conspiracy theories

Mi állhat a "fagyállós" gazda ellen hozott vérlázító ítélet mögött?

...avagy a hatalom ördögi játéka saját polgáraival szemben...

2015. november 14. - fidesz=mszp

A történet a mai Magyarországon sajnos nagyon jól ismert - és sajnálatos módon lassan már mindennapos lesz egyes régiókban (pld. a korábbi kesznyéteni eset): egy becsületesen, hangyaszorgalommal dolgozó gazda portáját napi szinten fosztogatták a bűnözők - és mivel az állam, a rendőrség képtelen volt megvédeni a tulajdont, így a gazda önbíráskodásra kényszerült. Fagyállót öntött a borospincéjében lévő borba, hogy az azokat fosztogató, rendszeresen megcsapoló bűnözőket megleckéztesse; azonban a büntetés rosszul sült el: a bűnöző a megivott fagyállós borra szedett kábítószerrel immár saját halálos ítéletét hozta meg és ezek után a törvény a szerencsétlen gazda ellen indította el a bűnözőket védő államapparátusát, a nem éppen emberközpontú folyamatit s a meghurcolt gazdát 7 évre ítélte a bíróság első fokon.

Az igazságtalan ítélet ellen nemcsak kormánypárti politikusok emeltek szót, de még maga a hajtóvadászatot indító ügyészség is fellebbezett, hiszen az ítélet azon kívül, hogy vérlázító még társadalmi felháborodást s nyugtalanságot is generált. Azonban az ítélet mögött ne az internetes fórumokon leszbikusnak, liberálisnak titulált bírónő szeszélyét keressük (esetlegesen így feltételezett ferde hajlamából eredő hímsovinizmusát, férfigyűlöletét - hiszen a jámbornak tűnő jóképű gazda minden jóérzésű emberben szimpátiát generál), hanem inkább alantas kormányzati érdekeket.

A kormány már korábban kísérletet próbált tenni a független bíróság felszámolására, hogy azt egy a rezsimet önként és gátlástalanul kiszolgáló államapparátussá és végrehajtó szervvé avanzsálja. A bírói szakma azonban ellenállt ezen gátlástalan kísérletnek. A kormány többször bepróbálkozott a közhangulatot is felhasználva, hogy mindinkább megcsorbítsa a bírói tekintélyt s ezáltal az emberek bizalmát megrendítse a bírósági szervekben (pld. Cozma per, Sukoró ügy, Olaszliszka, Kesznyéten, stb.). Ezen esetek egyébként meglepően elég nagy sajtóvisszhangot is kaptak...

Így most is kapóra jött a rezsimnek a "fagyállós" gazda esete akárcsak mint egy falat kenyér. És teljesen véletlenül "befigyel" az ítélethozatalba az elhíresült Rezesova- perben és a szigetszentmiklósi gyermekkínzási perben is szereplő bírónő (nem nehéz kitalálni a Rezesova per aránylag enyhe ítéletének a hátterét, akárcsak a "rendőrgyilkosnak" is titulált Császár Előd  pernek a konklúzióját).

Így a hatalomnak már csak annyi dolga volt, hogy elővette és leporolta az ilyenkor jól bevált forgatókönyvet: ki tudja mily alantas módon hozatnak egy bíróval egy vérlázító ítéletet, hogy a társadalmi közfelháborodást így meglovagolva ismételt támadást tudjanak indítani a független bíróság és a teljes bírói szakma ellen..

A bejegyzés trackback címe:

https://conspiracytheory.blog.hu/api/trackback/id/tr898078254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása