nemcsak összeesküvés elmélet hívőknek...

newest conspiracy theories

newest conspiracy theories

Putyin meggyilkolása elképzelhető a közeljövőben?

...avagy az utolsó ellenálló közelgő halála...

2015. augusztus 23. - fidesz=mszp

Az amerikai életszínvonal alapja azon az egyszerű gazdasági tézisen alapszik, hogy korszerű technológiákkal előállítanak valamilyen árut és azt másfélszeres/dupla áron eladják a világon bármilyen fogyasztóknak dolláralapú elszámolással. Ez az egyszerűnek tűnő tézis az alapja az amerikai jólétnek, ennek köszönhető az immár fél évszázada tartó hegemónia, gazdagsági fölény. Azon államok melyek ellenszegülnek ennek a gazdasági diktátumnak általában két módszerrel szembesülnek: vagy forradalommal, háborúval kényszerítik ki a "demokráciát", vagy nemes egyszerűséggel fizikálisan meggyilkolják az ellenszegülést képviselő ún. kulcsembert. Első esetben nem is olyan rég láthattunk élő példát a szerbiai háborúval ahol Amerika már nyíltan beavatkozott bombázásokkal, míg a második esetben kitűnő példa Lincoln vagy éppen Kennedy meggyilkolása akik szembe mertek szállni az akkori háttérhatalommal, gazdasági irányítókkal. 

A technológia fejlődése miatt ma már nem alkalmaz a hatalom a régi időkben bevált de ugyanakkor brutálisan primitív, átlátható gyilkolási módszert. Baleset, halálos rákos daganatos megbetegedés vagy éppen belső forradalom utáni népi kivégzés szerepel az új kor háttérhatalmának a repertoárjában.

Putyin utolsó mohikánként 2000 után kezdte el a harcot a fentebb ismertetett gazdasági metódus elterjedése ellen hazája, Oroszország tekintetében. A BRICS szövetség létrehozásával már világgazdaságilag is jelentős országokat sikerül maga mellé állítania amivel kihúzhatta a gyufát a háttérhatalom urai előtt. Valószínűleg azonban Putyin KGB-s múltja miatt Amerika először csak az első módszerrel próbálkozott: az ukrajnai válsággal sikerült destabilizálni a térséget politikailag de gazdaságilag nem hozta meg ezen intézkedés a várva várt eredményeket.

Hiába az olaj zuhanása, az embargó, a gazdasági blokád az USA nem számolt Oroszország hatalmas aranytartalékával és a háborúkhoz edződött orosz emberek kitartásával. Emiatt valószínűsíthető, hogy hamarosan a hatalom a második opciót is elő fogja hozni, vagyis a közeljövőben számolhatunk Putyin meggyilkolásával (1-2 éven belül). Hogy ezt balesettel, merénylettel, terrortámadással vagy egyéb más eszközzel fogják e kivitelezni, az csak a jövő kérdése.

A bejegyzés trackback címe:

https://conspiracytheory.blog.hu/api/trackback/id/tr357726734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása