nemcsak összeesküvés elmélet hívőknek...

newest conspiracy theories

newest conspiracy theories

Kik állhatnak az Egyiptomban lezuhant orosz gép katasztrófája mögött?

...avagy az egyiptomi sakkjátszma pár lépése rekonstruálva...

2015. november 09. - fidesz=mszp

Mindenkit megdöbbentett a nemrég Egyiptomban lezuhant orosz gép tragédiája hiszen rengeteg ártatlan ember halt meg sajnálatos módon a katasztrófában. Felvetődött opcióként, hogy akár az ISIS állhat - az elsőként még műszaki hibának titulált, később már merényletnek aposztrofált - tragédia mögött és ezt a feltételezést nemcsak az ISIS első híradásokban leadott "beismerésének" tulajdonították hanem Oroszország szíriai részvételével összefüggésben mondták a szakértők. Tény, hogy a repülőgép nem műszaki hiba miatt zuhant le és az sem véletlen, hogy miért pont Egyiptomban illetve miért pont ebben az időpontban. Hiszen a választási hajrában lévő Egyiptomnak pont úgy hiányzott ez a katasztrófa mint mókusnak az erdőtűz, az ezzel járó gazdasági veszteség pedig csak kegyetlen ráadás az amúgy is turizmusból is profitáló arab ország számára. Az ördögi szándék mögött azonban nem az ilyenkor elcsépelt szélsőséges vallási fanatikus iszlám irányzatokat és ne is az oroszok szíriai beavatkozását megleckéztetni hivatott ISIS-t gyanúsítsuk hanem ennél nagyobb - és hosszabb távú - gazdasági érdekeket és a Világunkat is mozgató, működtető PÉNZT keressük inkább.

Ugye bár azt már tudjuk, hogy Oroszország gazdaságilag ezer szállal kapcsolódik a lehetőségeket kínáló Egyiptomhoz. Nemcsak a gázbizniszben, hanem az atomenergia bizniszben is szoros a kapcsolat: Putyin még év elején jelentette be egy Pakshoz hasonló atomerőmű építését az ősi Alexandriában. Mert az nyilvánvaló, hogy a fejlődő és dinamikusan növekvő Egyiptomnak úgy hiányzik az energia mint egy falat kenyér, a brutális áramszünetek például óriási feszültségeket generálnak a lakosság körében, a gazdaság gátlásáról már nem is beszélve.

Azonban - talán pont isteni segítségként - ebben a válságos helyzetben váratlanul "befigyelt" az évszázad talán legnagyobb tengeri gázmezője Egyiptom partjai mellett keresztülhúzva Oroszország zsírosabbnál zsírosabb energia üzleteit ami így pont a lehető legrosszabbkor jött a gazdasági blokáddal sújtott oroszoknak.

Vajon képes lenne Oroszország saját polgárait feláldozva eme szörnyű tragédiában feszültséget generálni a térségben, csakhogy így térde kényszerítve Egyiptomot energia üzletei megerősítésével továbbra is uralja a piacot? Képes lenne Oroszország beállni a háttérhatalom ördögi, alantas, etikátlan játékába gazdasági előnyökért cserébe?

Aligha.

Mindinkább olyan erők és háttérhatalmi szereplők állhatnak a tragédia mögött akik - tudva a hátsó gazdasági eseményeket és koncepciókat - pontosan azokat ki is használva destabilizálják a helyzetet, hogy még HOSSZABB távon ők lehessenek ennek a szörnyű, ördögi játszmának az igazi gazdasági haszonélvezői, nyertesei.

A bejegyzés trackback címe:

https://conspiracytheory.blog.hu/api/trackback/id/tr38065650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása