nemcsak összeesküvés elmélet hívőknek...

newest conspiracy theories

newest conspiracy theories

Ki adta ki az "igazi" kilövési parancsot?

...azaz hogyan lesz egy Szu-24-es a nagyok játszmájának vesztese...

2015. november 25. - fidesz=mszp

Korábbi bejegyzéseinkből is ismert, hogy jelenleg nemcsak Oroszország meggyengítése a cél hanem maga Putyin elnök fizikális meggyilkolása is emiatt a háttérhatalom minden oldalról provokálja, kóstolgatja az oroszokat. A tegnapi hírekben is megjelent tragikus határincidens mögött is nagyhatalmi játszmák húzódnak. A szíriai háborúban bekapcsolódó ISIS állásokat bombázó orosz harci gépet hátulról egyszerűen lelövik a NATO tag törökök mondván, hogy az megsértette légterét. Nyilvánvaló, hogy Törökország nem olyan hülye, hogy magától intézkedett volna - a közös ISIS elleni szíriai háborúban elvileg szövetséges - orosz gép ellen mellesleg egy olyan légtérsértésre hivatkozva amelyre még egy ádáz telekhatárvitában álló szomszédos magyar parasztok is csak legyintenének. Másodsorban a törökök is nagyon jól ismerhetik a régi örökérvényű székely mondást, hogy a medve nem játék...

Így már egyértelmű, hogy az igazi kilövési parancsot Amerika adta ki. Amerika utasította Törökországot az orosz Szu-24 vadászbombázó leszedésére. Miért is? Nyilvánvaló, hogy az előbb ismertetetteken túl gazdasági érdekek is mozgatják a nagyokat. Nézzük meg Európa térképét! Az ukrajnai Krím-félsziget annektálása sem volt anno véletlen hiszen Oroszország a szó szoros értelemben is csak a Fekete-tengeren keresztül tud gazdaságilag lélegezni a Világ felé. Mint ahogyan a cári Oroszországnak is elemi érdeke volt a tengerszorosok megszerzése a Balkáni-háborúkkal, úgy most is geopolitikai okai vannak a feszültség kialakulásában. Krím megszerzése csak az első állomása volt a jól megtervezett orosz stratégiának, hogy kihasználva a zavaros helyzetet beteljesüljön a régi orosz álom: a Fekete-tengeren és a tengerszorosokon keresztül "kijutni" a Földközi-tengerre, a Világba. Így már csak a második állomás, a tengerszorosok azaz Törökország megnyerése volt jelenleg a cél. Erről szóltak az elmúlt hónapok világpolitikai eseményei is: Oroszország szorosabbá teszi kapcsolatát Törökországgal, atomerőmű projekt, közös gázprojekt Európa ellátására, egyéb szoros és baráti gazdasági kapcsolatok kiépítése. És ekkor történik a Szu-24 lelövése teljesen váratlanul - éppen a török légierő által. Ami már egyértelmű figyelmeztetés Oroszország számára, hogy Krím bekebelezése után Amerika már nem ad további lehetőséget a Földközi-tengerre kijutás számára, bezárultak a kapuk. Putyin ezt tudomásul is vette, emiatt - az ilyenkor szokások fenyegetőzések mellett - nem indít katonai válaszlépést Törökország s így a NATO ellen. Más lehetőséget kell hát keresnie a kijutás számára hiszen a sakkjátszmát ezzel a tragikus eseménnyel még nem vesztette el.

A bejegyzés trackback címe:

https://conspiracytheory.blog.hu/api/trackback/id/tr928108486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása